Sprogimas

Sulaikius buvusį FNTT vadovą K. Jucevičių tarnyba sako vertinanti turimą informaciją

sulaikSpecialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė buvusį Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovą Kęstutį Jucevičių, kuris įtariamas reikalavęs kyšio.

Ketvirtadienio vakarą jis sulaikytas iš karto po galimo kyšio priėmimo. Buvusiam FNTT direktoriui pateikti įtarimai dėl prekybos poveikiu.

Kaip penktadienį skelbia STT, gavusi pranešimą apie tai, kad buvęs FNTT direktorius K. Jucevičius galbūt reikalauja kyšio, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, K. Jucevičius galėjo reikalauti ir priėmė 2 tūkst. eurų kyšį, žadėdamas asmeniui pakeisti procesinį statusą FNTT atliekamame tyrime. Asmeniui taip pat žadėta grąžinti tyrimo metu paimtus daiktus.

K. Jucevičius byloje yra vienintelis įtariamasis, penktadienį BNS sakė STT atstovė Renata Keblienė.

FNTT vadovo pareigas K. Jucevičius ėjo 2012–2017 metais. Baigęs kadenciją jis paliko vidaus tarnybą ir išėjo į pensiją.

Tarnyba penktadienį pranešė, kad viešumoje pasirodžiusi informacija, kad K. Jucevičius įtariamas prekyba poveikiu, įstaigai buvo žinoma, šiuo metu ji yra vertinama.

FNTT taip pat teigė bendradarbiaujanti su STT dėl šio ir kitų tyrimų.

„Nuolat glaudžiai bendradarbiaujame su STT, ir anksčiau, ir dabar keičiamės reikalinga informacija. Šiandien mes vertiname su šiuo tyrimu susijusią informaciją, norime išsiaiškinti visas detales, todėl plačiau komentuoti negalime dėl STT atliekamo ikiteisminio tyrimo“, – pranešime spaudai sako FNTT direktorius Rolandas Kiškis.

FNTT vadovu K.Jucevičius tapo po to, kai tuometis vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis iš šių pareigų atleido Vitalijų Gailių. Jis su pavaduotoju Vytautu Giržadu pareigų neteko po Valstybės saugumo departamento pateiktos medžiagos apie poligrafo tyrimus. Šie pareigūnai poligrafu tikrinti aiškinantis, kas atskleidė informaciją apie teisėsaugos planuojamus veiksmus dėl banko „Snoras“. Teismas vėliau šiuos įtarimus panaikino ir pripažino FNTT vadovų atleidimą buvus neteisėtu.

K. Jucevičius 2012 metais vienintelis dalyvavo FNTT vadovo konkurse. Jis į pareigas paskirtas, nepaisant to, kad ankstesnė Vyriausybė buvo sutarusi dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pertvarkos.

Pareigūnui laimėjus konkursą į FNTT direktoriaus pareigas, tačiau jo dar nepaskyrus paaiškėjo, kad dirbdamas Operatyvinės veiklos skyriaus viršininku jis pats pasirašė raštą dėl savo patikimumo siekiant naujų pareigų. Vis dėlto jis buvo paskirtas vadovauti FNTT. Vėliau Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pripažino, kad pareigūnas supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Be to, Seimo Antikorupcijos komisija buvo paskelbusi, kad K. Jucevičius yra atsakingas dėl dingusių šimto slaptų FNTT dokumentų. Pats K. Jucevičius tai pavadino neteisingomis interpretacijomis ir aiškino, jog dokumentai nebuvo dingę – nesutapo tik jų atžymos registre.

2014 metų pabaigoje Vidaus reikalų ministerija pradėjo tikrinti K. Jucevičiaus patikimumą paaiškėjus, kad jis buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje kaip specialusis liudytojas, atliekant ikiteisminį tyrimą buvusio advokato Juzefo Kozubovskio byloje.

Vis dėlto tam sudaryta komisija 2015 metais nusprendė, kad pagrindo naikinti FNTT vadovui leidimo dirbti su įslaptinta informacija nėra.

2018 metais K. Jucevičius pasuko į politiką, įstojo į Lietuvos socialdemokratų partiją. Šiuo metu jis nebepriklauso partijai, BNS informavo LSDP. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode