Sprogimas

Tiriant galimą prievartavimą, prokuratūra prašo naikinti K.Bartoševičiaus neliečiamybę

naikintiVykstant ikiteisminiam tyrimui dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, generalinė prokurorė Nida Grunskienė pirmadienį kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, prašydama naikinti konservatorių parlamento Kristijono Bartoševičiaus teisinę neliečiamybę.

Pranešimą apie tai prokuratūra paskelbė ankstyvą pirmadienio popietę. Prieš porą valandų K. Bartoševičius BNS patvirtino atsisakantis Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių, dėl to kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją.

Generalinė prokuratūra teigia, kad, remiantis pernai lapkritį pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis, „būtina spręsti klausimą dėl leidimo patraukti šios kadencijos Seimo narį Kristijoną Bartoševičių baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo teises“.

Tyrimas vyksta dėl veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalyje, 153 straipsnio 1 dalyje ir 150 straipsnio 3 dalyje. 

Pagal šiuos straipsnius numatoma atsakomybė už seksualinį mažamečių ir nepilnamečių asmenų prievartavimą, tvirkinimą.

Pagal Konstituciją, Seimo nario asmuo yra neliečiamas, jis be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė. 

Po Generalinės prokuratūros pranešimo su pačiu K. Bartoševičiumi BNS susisiekti nepavyko.

LRT portalui politikas teigė, kad prokurorų kreipimasis jam yra naujiena, o mandato atsisako ne dėl pradėto tyrimo.

„Tiesą pasakius, aš nieko nežinau“, – sakė K. Bartoševičius.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė BNS atsisakė komentuoti, ar K. Bartoševičius buvo apklaustas.

K. Bartoševičius į Seimą išrinktas 2020 metais pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą. 2020 metų Seimo rinkimų anketoje politikas nurodo, kad yra nevedęs.

Pagal išsilavinimą jis yra anglų kalbos mokytojas, dirbo Kauno Jono Jablonskio, Kauno technologijos universiteto, Kauno Veršvų gimnazijose, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungoje, aštuonerius metus ėjo direktoriaus pareigas berniukų ir jaunuolių chore „Ąžuoliukas“, buvo Vilniaus džiazo klubo vadybininkas.

Autoriai: Jūratė Skėrytė, Saulius Jakučionis, Augustas Stankevičius

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode