Sprogimas

Sumažėjus elektros kainoms biržoje, D. Kreivys ragina elektros tiekėjus aktyviau atnaujinti siūlomus planus

planusReaguodami į elektros kainos biržoje pokyčius, sausio mėnesį visi nepriklausomi tiekėjai rekordiškai sumažino siūlomų planų su fiksuota elektros energijos kaina 1 kWh kainas, rodo Lietuvos energetikos agentūros analizė

Energetikos ministras Dainius Kreivys teigia, jog tai rodo, kad rinkos dėsniai veikia net ir taikant valstybės kompensacijas visiems elektros energijos vartotojams, bei tikisi, jog kainų dinamika naujuose nepriklausomų elektros tiekėjų pasiūlymuose bus intensyvesnė. 

„Dujų kainos kritimas, atsinaujinančios energetikos gamybai palankūs orai bei atsinaujinančios energetikos plėtra leidžia tikėtis, kad tokių elektros kainų šuolių biržoje, kokius matėme pernai, šiemet nebematysime. Tai taip pat leidžia tikėtis, jog nepriklausomi tiekėjai iš naujo įvertins rinkos aplinkybes ir sumažėjusias rizikas, ir raginu juos aktyviau atnaujinti siūlomus planus klientams, taip didinant konkurenciją rinkoje ir naudą vartotojams“, - sako ministras.  

Šiuo metu nepriklausomą elektros tiekėją yra pasirinkę 70 proc. visų buitinių vartotojų. Energetikos ministerija primena, jog visi elektros vartotojai gali bet kuriuo metu peržiūrėti sutarties nutraukimo sąlygas ir keisti pasirinktą elektros tiekėją. 

Ministerija taip pat primena, jog Seimui priėmus Energetikos ir Elektros energetikos įstatymų pataisas ir sumažinus garantinio elektrinio tiekimo koeficientą 1,25 iki 1,15, sumažinta garantinio tiekimo kaina buitiniams vartotojams. 

Energetikos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode