RETRO

I. Segalovičienė: VERT turi stebėti, ar tiekėjai mažina elektros kainas gyventojams

stebetiValstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) turėtų stebėti, ar krentant elektros kainoms rinkoje nepriklausomi tiekėjai į tai reaguoja ir keičia savo kainodarą, sako prezidento vyriausioji patarėja ekonominiais ir socialinės politikos klausimais.

„Mes tikimės, kad VERT stebi rinką ir vertina, kad krentant kainoms rinkos dalyviai atitinkamai reaguoja su kainodara. Tikimės, kad VERT darys viską, kad vartotojai pajaustų visą pažadėtą (elektros rinkos – BNS) liberalizavimo naudą: planų įvairovę, jų pasirinkimą, galimybę keisti elektros tiekėją, tiekėjų konkurenciją varžantis tarpusavyje siūlant klientams kuo palankesnes sąlygas“, – antradienį Žinių radijui teigė Irena Segalovičienė.  

„Būtent dabar tokia situacija, kad mes turime užtikrinti elektros rinkos liberalizavimo naudą žmonėms, kad ji būtų jaučiama. Tai yra tiek institucijų, tiek tiekėjų atsakomybė“, – pridūrė ji.  

Krentant didmeninėms elektros kainoms energetikos viceministrė Inga Žilienė nepriklausomus tiekėjus yra paraginusi kuo greičiau reaguoti į pokyčius biržoje. Ji pataria gyventojams peržiūrėti sutartis su tiekėjais ir esant poreikiui pasirinkti kitą elektrą tiekiančią įmonę.

Lietuvos energetikos agentūros duomenimis, sausį, palyginti su gruodžiu, „Ignitis“ fiksuotų planų kainas vidutiniškai sumažino 11 centų už kilovatvalandę (24 proc.), „Enefit“ – 6 centais (15 proc.), „Elektrum Lietuva“ – 3 centais (7,5 proc.).

Sausio 17 dienos duomenimis, vienos laiko zonos „Elektrum Lietuvos“ kaina (36 mėnesių plano) siekė 34,91 cento, „Enefit“ (36 mėnesių) – 33,96 cento, o „Ignitis“ (24 mėnesių) – 34,2 cento.

Redaktorė Roma Pakėnienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode