Sprogimas

Svarbiausi faktai apie automobilių supirkimą

automParduodate ar ketinate parduoti savo automobilį? Tuomet tikriausiai girdėjote apie automobilių supirkimą, kaip vieną iš pasirinkimų, kaip galite parduoti savo transporto priemonę. Nors pati paslauga Lietuvoje nėra jokia naujiena, tik pastaruoju metu ji pasidarė aktualesnė vidutiniam vartotojui. Natūralu, kad informacijos apie šią paslaugą poreikis taip pat išaugo.

Jei norite suprasti, kokia paslauga yra automobilių supirkimas ir kokie yra jos galimi privalumai automobilių pardavėjams, pirmiausia susipažinkite su pagrindiniais ir svarbiausiais faktais apie automobilių supirkimą.

Pardavimas – per vieną parą

Viena svarbiausių, jei ne pati svarbiausia priežastis, kodėl automobilių pardavėjai kreipiasi į supirkėjus yra sandorio įvykdymo greitis. Supirkėjai atsakymą dėl automobilio kainos gali pateikti iš karto, net neapžiūrėję automobilio. O apžiūra, dokumentų užpildymas, atsiskaitymas ir automobilio transportavimas yra įgyvendinama „vienu ypu“. Profesijos standartas – viską atlikti per 48 valandas, bet dabar įprasta, kad supirkėjas automobilį nuperka ir atsiskaito dar greičiau: per 24 valandas ar net tą pačią dieną, jei dėl to susitariama.

Bet kokio automobilio pardavimas

Svarbu ir tai, kad supirkėjui galima parduoti tuos automobilius, kurių nebūtų galima realizuoti rinkoje kitaip. Tai yra vadinami daužti automobiliai, kurių kėbulą būtina tvarkyti. Taip pat gedimų, defektų, įlenkimų turintys automobiliai, kurie gali neturėti techninės apžiūros dokumentų.

Savaime suprantama, kad tokių automobilių pardavimo kaina bus mažesnė nei naujų ar visais atžvilgiais tvarkingų naudotų automobilių. Bet jei tikslas yra atsikratyti nenaudojamo automobilio už kuo įmanoma didesnius pinigus (ne metalo laužo supirkimo kainomis), tuomet automobilių supirkimas tikrai pasitarnaus.

Tą patį galima pasakyti ir apie markes, gamintojus, nes superkami visų markių automobiliai. Taip pat supirkėjui galima parduoti Lietuvoje neįprastus angliškus automobilius.

Dokumentų sutvarkymas

Be kitų priežasčių, parduoti automobilį neturint patirties yra sudėtinga dėl visų būtinų dokumentų tvarkymo. Tai – ne tik automobilio pirkimo-pardavimo sutarties pasirašymas. Dokumentų šablonai turi būti tinkami ir tinkamai užpildyti, kad juos būtų galima priduoti „Regitrai“. Automobilių supirkėjai tuo pasirūpina. Pagal nutylėjimą, profesinis standartas yra toks, kad supirkėjai pasirūpina visais dokumentais, juos paruošia ir užpildo. Pardavėjui lieka tik susipažinti su jais bei juos pasirašyti. Taip pat sekti nurodymus dėl duomenų „Regitrai“ pateikimo, kad užtikrinti sklandų automobilio išregistravimo ir oficialaus savininko pasikeitimo.

Pasirūpinama transportavimu

Parduodamo automobilio transportavimas taip pat gali būti iššūkiu. Jei parduodamas nevažiuojantis automobilis ar tas, kuris dėl kitų priežasčių negali atsidurti kelyje, transportavimo problemos dar labiau išauga. Laimei, kaip ir dokumentais, supirkėjas įprastai pasirūpina automobilio transportu. Tai – dar vienu galvos skausmu mažiau transporto priemonės pardavėjui.

Tai – svarbiausi faktai apie automobilių supirkimą ir didžiausi paslaugos privalumai. To kaina? Mažesnė suma, kurios pardavėjas gali tikėtis parduodamas transporto priemonę supirkėjui. Kiek mažesnė? Tai priklauso nuo pasirinkto supirkėjo. Patikimas ir sąžiningas supirkėjas pasiūlys adekvačią kainą, bet tai yra priežastis, kodėl gero supirkėjo būtina paieškoti.

23-181

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode