Parama dėkojame




Uždarius du pasienio punktus su Baltarusija, likusiuose auga vilkikų eilės, teigia VSAT

vilkikaiLietuvai šią savaitę uždarius dar du pasienio kontrolės punktus su Baltarusija, likusiuose dviejuose išaugo laukiančių vilkikų eilės.

Kaip BNS informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis, tiek Medininkų, tiek Šalčininkų pasienio kontrolės punktuose iš Baltarusijos pusės šeštadienį laukė po 670-680 vilkikų.

Tuo metu iš Lietuvos pusės šeštadienio rytą Medininkuose, pasak jo, buvo apie 500 krovininių automobilių, eilės laukimo laikas siekia apie 55 valandas.

Šalčininkuose buvo 340 automobilių eilė, čia vairuotojams sienos kirtimo tenka laukti apie 34 valandas.

„Yra šioks toks padidėjimas, jis nėra itin didelis, būdavo daug prastesnių laikotarpių, kai formuodavosi didesnės eilės (...). Taip laukimo eilės gana ilgos ir laukimo laikas yra ilgas, bet kad tai būtų rekordas – tikrai kol kas nėra to dalyko“, – BNS sakė G. Mišutis.

Vidurnaktį iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuva uždarė Lavoriškių ir Raigardo pasienio kontrolės punktus, pernai vasarą Lietuva uždarė taip pat du – Šumsko ir Tverečiaus – pasienio kontrolės punktus. Taip šiuo metu veikia tik du kontrolės punktai pasienyje su Baltarusija – Medininkų ir Šalčininkų.

Lietuvos institucijos teigia, kad uždarant punktus siekiama spręsti nacionalinio saugumo, kontrabandos, tarptautinių sankcijų pažeidimų problemas.

Tokių pat sprendimų ėmėsi ir su Baltarusija taip pat besiribojančios Lenkija bei Latvija, jos šiuo metu turi po vieną veikiantį pasienio punktą.

BNS asociatyvi nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode