Marcinkevičius




Baltijos šalių parlamentų vadovai ragina JAV Atstovų rūmus patvirtinti paramą Ukrainai

ukrainaJAV Atstovų rūmams ruošiantis balsuoti dėl paramos paketo Ukrainai Baltijos šalių parlamentų pirmininkai paragino priimti šį sprendimą.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų vadovai išsiuntė laišką Atstovų rūmų pirmininkui Mike'ui Johnsonui (Maikui Džonsonui), kuriame padėkojo už asmeninę lyderystę, „leidžiančią Kongresui pademonstruoti istorinį abiejų partijų vieningumą remiant bendras pastangas padėti Ukrainai“.

„Tikimės, kad Kongresas priims teisingą sprendimą ir patvirtins pagalbos Ukrainai paketą, kurio jai žūtbūt reikia, kad pasipriešintų tironams ir agresoriams ir būtų užtikrintas mūsų kolektyvinis saugumas“, – rašoma laiške.

„Parama Ukrainai yra investicija į mūsų bendrą saugią ateitį. Cituojant M. Johnsoną, būna momentų, kai tiesiog privalome pasielgti teisingai, net jei tai sunku“, – sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Šių metų sausį Baltijos šalių parlamentų pirmininkai buvo surengę bendrą vizitą į JAV.

JAV Atstovų Rūmai šeštadienį ketina balsuoti dėl naujo karinės pagalbos paketo, pagal kurį Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui būtų skirta 95 mlrd. JAV dolerių (89,4 mlrd. eurų)  pagalba.

Dėl šio balsavimo Atstovų Rūmų pirmininkas M. Johnsonas yra sulaukęs kolegų respublikonų grasinimų jį atstatydinti.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode