Sprogimas

Įvaizdžio kūrimo darbo grupėje – pasiruošimas pavasariui

ivaizdisSausio 19 d. posėdžiavo Mažeikių rajono savivaldybės įvaizdžio kūrimo darbo grupė, vadovaujama Savivaldybės mero patarėjo Kęstučio Bartkevičiaus. Nors dabar žiema, planuoti pavasario darbai, nuspręsta, kokios gėlės pavasarį ir vasarą puoš miesto želdynus bei gėlines, nutarta pakartotinai kreiptis į Lietuvos automobilių kelių direkciją dėl galimybės Jautakių eismo žiede įrengti kalvišką kompoziciją.

Mažeikių miesto gėlių vazonuose ir gėlynuose pavasarį bus sodinamos šiltų, šviesių atspalvių našlaitės. Norima jas pasodinti ir miestą pavasario spalvomis papuošti iki Velykų, kurios šiemet – balandžio 9–10 d., tačiau tai priklausys nuo oro sąlygų. Vėliau, birželį, našlaites pakeis kitos gėlės. Gėlynuose šalia ankstesniais metais pasodintų daugiamečių augalų bus pasodinti vienmečiai, ilgai žydintys jurginai.

Diskutuota apie naujų betoninių gėlinių pirkimą. Jas planuojama pastatyti netoli prekybos centro „Maxima“ (Žemaitijos g.), prie Mažeikių moksleivių namų ir prie Pavenčių g. fontano – vietose, pro kurias praeina ar pravažiuoja daug gyventojų ir kurias augalai pagyvintų.

Savivaldybė gavo elektrinius paspirtukus „Bolt“ nuomojančios įmonės prašymą leisti ir šiemet Mažeikiuose teikti šią paslaugą. Kadangi sulaukta nusiskundimų dėl netvarkingai paliekamų paspirtukų, nuspręsta su paslaugos teikėjais vietoje aptarti, kaip to išvengti.

Grįžta prie idėjos Jautakių žiede pastatyti kompoziciją „Genčių ratas“. Mažeikiškis kalvis Martynas Stankus 2021 m. Savivaldybei pristatė išskirtinį meninės kalvystės projektą, kuriam pritarta ir kreiptasi į Lietuvos automobilių kelių direkciją dėl leidimo įrengti kompoziciją. Žiedo aplinkos keisti neleista. Pasikeitus Lietuvos automobilių kelių direkcijos juridiniam statusui, nutarta į ją kreiptis dar kartą.  

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode