Parama dėkojame




„Dainų dainelės“ rajoniniame ture – atranka į regioninį etapą

dainelMažeikių rajono jaunieji dainininkai dalyvavo Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokykloje vykusiame Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ rajoniniame ture, kuriame vyko atranka į regioninį konkurso etapą. Iš 18 dalyvių į tolesnį etapą atrinkta 12.

Tarp 18 dalyvių, pareiškusių norą dalyvauti „Dainų dainelės“ rajoniniame ture, 5 ansambliai. Konkurso dalyviai suskirstyti į 4 amžiaus grupes ir vertinti pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis, ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą.

Mažiausiųjų grupėje II etape pasirodys solistės Rustė Valantinavičiūtė iš lopšelio-darželio „Gintarėlis“ (mokytoja Roma Skirmontienė), Urtė Staponkutė iš  Viekšnių lopšelio-darželio „Liepaitė“ (mokytoja Milda Tenienė) ir Lėja Pečiulytė iš Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos (mokytoja Ramunė Šakinskienė).

7–10 m. grupėje – Tėja Stapušaitytė iš Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos (mokytoja Lina Rupšienė), duetas Ūla Gaižauskaitė ir Egdūnė Unė Pociūtė iš Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos (mokytoja Ramunė Šakinskienė) ir Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos ansamblis (mokytoja Ramunė Šakinskienė).

11–14 m. grupėje – solistai iš Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos – Saulė Činčiukaitė (mokytoja Eridana Tallat-Kelpšienė), Neila Saračinskaitė (mokytoja Ingrida Šopienė)  ir Simonas Šmitas (mokytoja Dalia Olberkienė).

Vyriausiųjų grupėje rajonui atstovaus Gvidas Šakinis (mokytoja Rima Rekeltienė) iš Gabijos gimnazijos ir du Merkelio Račkausko gimnazijos kolektyvai – merginų ansamblis „Incanto“ (mokytoja Natalija Dapšienė) ir vaikinų ansamblis „Bros“ (mokytojas Laimonas Terasius).

Konkurso II etapas vyks sausio 17 d. Plungės Mykolo Oginskio meno mokykloje.

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkursas „Dainų dainelė“ – tai nuo 1974 m. rengiamas vienas unikaliausių, daugiausiai dalyvių pritraukiančių, ilgametes tradicijas turinčių ir tęsiančių šalies muzikinių renginių, kuriuo siekiama puoselėti dainavimo kultūrą, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius šalies jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius. Šiemet sukanka 50 metų, kai rengiamas šis unikalus muzikinis vaikų konkursas. 

Projekto iniciatoriai ir rengėjai: Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Nuo 1998 m. ministerijos pavedimu konkursą „Dainų dainelė“,  kuriame dalyvauja 3–19 m. vaikai ir mokiniai, kas dvejus metus organizuoja Nacionalinė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykla.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode