Parama dėkojame




Sergančiųjų gripu praėjusių savaitę buvo mažiau, bet mirė trys žmonės

maziauPraėjusią savaitę registruota mažiau susirgimų gripu ir kitomis peršalimo ligomis, tačiau nuo gripo mirė trys žmonės, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Jo duomenimis, vasario 19–25 dienomis sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga rodiklis dar šiek tiek sumažėjo ir siekė 1363,2 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Ankstesnę savaitę jis buvo 1422,5 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Užregistruoti trys mirties nuo gripo atvejai, iš jų du – Šiaulių apskrityje, vienas – Kauno. Asmenys priklausė 70–79 ir 80–89 metų grupėms, visi nebuvo skiepyti nuo sezoninio gripo ir turėjo kitų lėtinių ligų.

Per savaitę dėl gripo į ligonines buvo paguldyti 97 asmenys: 53 vaikai, septyni 18–64 metų grupei priklausantys žmonės ir 37 vyresni nei 65 metų asmenys.

Anot NVSC, šį sezoną iš viso užregistruota 19 mirčių nuo gripo. 2022–2023 metų gripo sezoną fiksuotas 21 mirties nuo gripo atvejis.

Nuo COVID-19 praėjusią savaitę mirė vienas žmogus.

Epideminis sergamumo lygis registruotas dešimtyje savivaldybių – peržengta 1500 atvejų 100 tūkst. gyventojų riba, bet nė viena savivaldybė epidemijos nėra paskelbusi.

NVSC teigimu, priimant sprendimą dėl epidemijos paskelbimo, būtina atsižvelgti ir į papildomus kriterijus, pavyzdžiui, ligoninių, reanimacijos ir intensyviosios terapijos lovų užimtumą dėl gripo ir (ar) COVID-19 ligos. Taip pat svarbu įvertinti situaciją socialinės globos ir slaugos, ugdymo įstaigose.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode